Vrooom – Prolazno vreme

Multimedia Music, 2023.

„Prolazno vreme“ je mini album, EP, koji sadrži šest pesama. Većinu tekstova na ovom izdanju napisala je Minja Bogavac. Autor muzike je kompozitor i frontmen benda Marko Grubić, koji pored toga potpisuje i deo tekstova kao i produkciju.

Na albumu su pevale Ana Vučić, Tamara Radovanović, Katarina Popović i Isidora Simijonović, a deo pratećih vokala otpevao je i Boško Stanojević (basista benda Kanda Kodža i Nebojša). Instrumentalni deo albuma izneli su Nebojša Brdarić (frule i zurle), Jamal al Kiswani (saksofon na pesmi „Zato“) i Marko Grubić (gitara, bas gitara, klavijature, programming).

„EP „Prolazno vreme“ ćemo do kraja godine razviti u LP“ kaže Marko Grubić i podseća da je deo pesama na ovom izdanju sa repertoara tematskog koncerta „Erotizam”, čije je sledeće izvodjenje 23. septembra na filmskom festivalu u Novom sadu.

Nakon skoro deset godina u kojima je grupa Vrooom nastupala u okviru pozorišnih predstava koje je koproducirao i za koje je komponovao muziku Marko Grubić (a među kojima se ističu „Dogvil“ i „Jami distrikt“, preko 200 izvedbi u 14 država uz 36 festivalskih nagrada), ovo i sledeće izdanje najavljuju period u kojem će bend težište svojih aktivnosti pomeriti na vanpozorišni kontekst, odnosno na koncerte u različitim formama.

Ovo sjajno izdanje kao i energija benda Vrooom, privukli su i veliku pažnju Beograđana na nedavno održanoj koncertnoj promociji na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda.

Do nekog novog koncertnog susreta, EP „Prolazno vreme“ možete preslušavati na Youtube kanalu Multimedia Music kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Share This