Zontag – Procvetam

video singl

 

 Foto: Aleksandar Stojković

Piše: Milan B. Popović

 

Svestrani multimedijalni umetnik Vladimir Nedeljković-ZONTAG, objavi o je cd/singl/video PROCVETAM na engleskom i srpskom jeziku i autor je muzike aranžmana i kompletnog teksta! Numera PROCVETAM je vrhunski producirana, otpevana i instrumentalno propraćena uglavnom gitarskim akustičnim gitarama Vladimira Nedeljkovića-ZONTAGA!

KAD ĆU JA DA PROCVETAM?-pita se u pesmi dužine četiri minute i jedanaest minuta PROCVETAM Vladimir Nedeljković. Song PROCVETAM ima prizvuke bluza u najboljem mogućem kontekstu i to shvatite samo kao impuls i napomenu kao kvalitet plus i nikako drugačije! JA KRSTIO SAM ŽIVOT NOVI OBLIK SVESTI/NE; NE, JA NISAM ČOVEK/SAD SAM SAMO BILJKA KOJA HODA/, poručuje Vladimir Nedeljković-ZONTAG u zvučnom dokumentu-PROCVETAM!

ZONTAG nije naivan umetnik. Vladimir Nedeljković ZONTAG ima bogatu umetničku kilometražu iza sebe i vredno radi, kreira i stvara, i na tome mu vredi odati čast i poštovanje i pohvaliti ga i privatno, i javno, upravo ovako kako ja činim sada!

 Zanimljiv je spoj početnog tekstualnog dela na engleskom jeziku, sa srpskim delom teksta pesma u drugom delu pesme! U četiri minuta i jedanaest minuta pesme PROCVETAM, Vladimir Nedeljković- ZONTAG, iznedrio je iz sebe onu esenciju NAJBOLJEG, NAJKRUCIJALNIJEG, NAJMUZIKALNIJEG, NAJUMETNIČKIJEG i dao na uvid širokom slušalačkom auditorijumu da besplatno sluša i uživa u njegovom kreativnom radu koji je, u najmanju ruku- IMPRESIVAN!

Akademska desetka za ZONTAGA i pesmu PROCVETAM od mene! Bravo!!!

Share This