Zoran Marinković Bjesomar i Milan B. Popović – Čak ni drug

video singl

 

 

Piše: Bojan Nikolić

Koliko god da želim i koliko god da je to u pisanju recenzija neophodno, kad je u pitanju Zoran Marinković i Bjesovi, nikako ne mogu da budem objektivan. To je bend koji je u dobroj meri obeležio moje tinejdžerske dane pa je i prvi rok koncert, na koji sam sam otišao, bio koncert Bjesova i to baš u Gornjem Milanovcu, u proleće 95. godine prošlog veka. Dakle, tu objektivnosti nema.

Kad se u jednačinu umeša i Milan B. Popović, poznati rok novinar, pesnik, recezent i publicista, sa kojim imam prolično lepu saradnju kroz portal „Neki rok“, onda se neobjektivnost progresivno uvećava.

Nije nepoznato da Zoran Marinković i Milan B. Popović odlično sarađuju. Iz te saradnje prvo je nastala pesma „Istine mamlazi kriju (Batina)“. Pesma je snimljena i objavljena, sa video spotom 2015. godine i nalazi se i na CD kompilaciji „Hronično neumorni“. To izdanje, pored prethodnog CD-a „Vreme brutalnih dobronamernika“ predstavlja nesvakidašnju pojavu na našoj sceni. Milan B. Popović je tu uspeo da okupi, zaista impozantnu ekipu muzičara i kompozitora. Pomenuću samo nekoliko njih. Del Arno Bend, Aleksandra Slađana Milošević, Alogija, Iskaz, Abonos, Zele Lipovača, Nikola Čuturilo… Ispravite me ako grešim, ali sumnjam da je još nekom pesniku pošlo za rukom ovako nešto.

Pred nama je numera „Čak ni drug“ koja je svetlost dana ugledala početkom maja oe godine. Kuriozitet je da je ova pesma snimljena još 2008. godine, ali je, u ovom obliku, objavljena tek sad.

Uz gitarsku pratnju Ivana Kovačevića stihove je, na svoj specifičan način, otpevao Zoran Marinković. I to je uradio baš kako treba. U njegovom glasu se tačno oseća emocija koju stihovi nose pa, čak i da ne obratite pažnju na same reči, nema sumnje šta pesnik poručuje svojom pesmom.

Pesma je snimljena u Gornjem Milanovcu, u kućnom studiju Zorana Marinkovića, koji potpisuje i audio i video koncept, muziku, usnimavanja i mix. Za kameru i video koncept bije zadužen Vladimir Aleksić.

Kao što rekoh na samom početku, kad su ova dva čoveka u pitanju ne mogu i neću da budem objektivan. To ostavljam vama, čitaocima ovog teksta. Sami donesite svoj sud. A ja toplo preporučujem da poslušate šta to oni imaju da vam kažu.

Share This